Mind-flown

Mind-flow

Soul as barren as a desert

cannot see outside the mind

´till the flow gets you going on

Kuvasimme Annan kanssa kuukausi takaperin potretteja. Sain kuvista todella paljon irti, ja ylitin itseni niiden editoinnin kanssa. Mutta päivän lopuksi otetut, fine-arteiksi tarkoitetut, veivät mennessään. Tai yksi niistä.

Olen ihaillut fine art -kuvaajia pitkään ja hartaasti. Sue Bryce, Brooke Shaden, Jon Jacobsen… Kuvissa on syvyyttä, monia kerroksia, tarinaa. Kuvia jää katsomaan eivätkä ne ole valtavirtaa itselle.

“Mind-flown” lähti liikkeelle Photoshop-harjoitteluna, tavoitteena oppia tekniikoita, joita opiskelin mm. Creative Live -kurssilla, jota Sue Bryce veti. Kuitenkin, mitä pidempään sitä tein, sitä enemmän siitä alkoi muotoutua tarina. Ja lopulta tajusin, että sehän kuvastaa täysin omia tuntojani siitä, kuinka koen epävarmuutta omasta tekemisestäni; rapistunut ruumis ja sokeus kuvastavat mieltä ilman luovuutta. Tuntuu kuin mikään, ei pieninkään luovuuden siemen ei idä, etkä voi nähdä omien ajatuksesi ulkopuolelle.

Samaan aikaan (ali-)tajuisesti ympäristöstä kerätyt ärsykkeet, tiedot, taidot ja ajatukset patoutuvat ja lopulta tulva yllättää. Ja rapistunut sielu saa vettä, näkö palautuu – ja luovuus saa kasvaa.

Uskon, että jokainen, joka on tekemisissä luovuuden kanssa, kokee tällaisia ajatuksia. Halusin kertoa teille omista ajatuksista siksi, koska haluan vakuuttaa: vaikka tuntuu, että rämmitte suossa ja ajatukset tuntuvat tyhjiltä, niin jatkakaa yrittämistä; kokeilkaa, oppikaa, tutkikaa ja omaksukaa. Minulla ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö sinnikkyys jossain vaiheessa palkittaisi.

 

Mind-flow

 

Tein kuvan teosta pienen videon, jonka löydät täältä.

Leave your comment