Madame Bois

kiira myrsky

Viime kesänä Etelä-Suomessa pyyhälsi raivokas Kiira, jonka tuhot ylsivät myös tänne Kymenlaaksoon. Päivätyössä myrskytuhoja kierrellessä väistämättä mieleen hiipi niiden vaikuttavuus; välttämättä metsäautotien laidasta et nähnyt tuhon todellista laajuutta, mutta vähän matkan päässä eteen aukeni hehtaarien sotatanner. Päätin, että tämä oli ikuistettava tavalla tai toisella.

Mänty ja kuivat männikkökankaat ovat minulle se sielun maisema. Kun saavuin videolla näkyvän kohteen laidalle, olo oli kuin jokin osa olisi repäisty pois. Jyhkeät mäntyrungot  ja taivaaseen asti yltävät tuuheat latvukset olivat nyt poikki ja pirstaleina. Kiira oli jättänyt selkeän jalan jäljen, niin terävärajainen alue oli.

Jo samana iltana keksin, kuinka asiani esitän. Äiti Maa -teema on ollut pinnalla monessakin suunnassa, mutta halusin tehdä jotain eksaktimpaa. Kuvauksilla oli kiire, sillä myrskytuhojen korjaus oli jo täydessä vauhdissa. Seuraavana viikonloppuna kasasin luottotiimini, Marita Lassilan ja Mika Pulkkisen, yhteen. Madamen asuste on suoraan omin pienin kätösin (jotka todellakaan eivät ole ompelijan  kädet) valmistettu ja päähineen materiaalit omasta pihasta.

Niin syntyi Madame Bois.

“Madame Bois is ruler of all Scots Pines. She wanders among strong trunks, silent as the Eurasian Eagle-Owl. She is almost the Mother Nature herself.

Mother Nature became anxious because of Madame Bois. She felt like superseded. She had to do something. And she truly did.

So Madame Bois bent the knee.”

Leave your comment