Sanna Vornanen

Olen visualisti. Rakastan luontoa, yhteen sointuvia värejä ja historiaa.Muistutan jatkuvasti itseäni ja ympärillä olevia ihmisiä siitä, että tätä hetkeä on tärkeä ikuistaa. Tulevaisuudessa kiitämme itseämme siitä.

Olen karjalaiset juuret omaava valokuvaaja Elimäeltä, Kymenlaaksosta. Olen taltioinut hetkiä kymmenen vuotta; mukaan mahtuu ihmisiä, eläimiä, tapahtumia ja harrastuksia. Mutta luonto on aina pysynyt yhtenä tärkeimmistä.

Haluan kuvata hetket niin kuin ne näen. Jokaisessa pienessäkin sekunnissa – oli se kuinka arkinen tahansa – on omat piirteensä, jotka ansaitsevat tulla ikuistetuksi. Valokuvatessa olen Liisa omassa Ihmemaassani.

Olen rakastanut valokuvia lapsesta asti.  Jos minulla ei ollut mitään tekemistä lapsena, kaivoin isäni diaprojektorin dioineen esiin, ja katsoin ne kymmenettä kertaa läpi. Ihastun aina vanhoista kuvista. Se on suurin syy miksi haluan ikuistaa hetkiä: meidän sukupolvillemme tulee jättää asioita talteen, jotta hekin voivat ihastua aina uudelleen.

Uskon 100% siihen, että jokaisesta saa hyviä kuvia. Vaikka kuvattavani monesti sanovat, etteivät ole tottuneet olemaan kameran edessä, kuvauksen jälkeen heidän suustaan pääsee huokaus:” Ai että, olipa kivaa!”

Kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Ajatukset soljuvat helpommin sormien päistä kuin huulien välistä. Runot ovat salainen paheeni. Kaukaisimpiin haaveisiini kuuluu oman romaanin kirjoittaminen. Aina pitää haaveilla – eikö niin?

Rakastan myös sitä tunnetta, kun saan kuvan ja tekstin sointumaan yhteen. Yhdessä niiden välittämä informaatio on voittamaton.

Liittyi tarpeesi sitten kuvaan, tekstiin tai niiden yhdistelmään, niin ole rohkea! Olen vain yhden puhelinsoiton tai sähköpostin päässä!

Studioni sijaitsee vanhassa kyläkoulussa Elimäen Villikkalassa; samassa kylässä asun avopuolisoni ja koirani Möllin kanssa.