Kisakuulumisia

fiap gold vorna visuals

 

Kuten monet teistä ovat varmastikin huomanneeyt Facebook-sivuni puolella, että olen osallistun talven mittaan moneen valokuvauskilpailuun. Kilpailuja on ollut niin ulko- kuin kotimaisiakin. Itselle niistä merkityksellisin oli Suomen Ammattivalokuvaajien Vuoden Muotokuvaaja-kisa, johon koejäsenenä osallistuin Haastaja-sarjaan. Ja sieltähän napsahti 2. palkinto Vintage Wonderland kuvalla, jossa ihana Tiina Winter toimi Liisana Ihmemaassa! Mahtava huomata, kuinka oma taso on noussut ja pystyn olemaan edes samalla sivulla muiden suomalaisten ammattivalokuvaajien rinnalla, mitä tulee kuvien sisältöön ja laatuun. Tämä antaa voimaa jatkaa valitulla tiellä!

 

 

Osallistun paljon myös FIAPin ns. “osakilpailuihin, joiden tuomien hyväksyntöjen ja palkintojen avulla pystyu hakemaan valokuvauksen arvonimiö. Yksi osakilpailuista oli Kuopio International Photo -kilpailu, josta sain tähän astisen uran korkeimmat palkinnot; Best of  Show Fine Art -sarjassa kuvalla Past of the Forest sekä kultaisen FIAP-palkinnon Portarit sarjassa kuvalla Feeling blue.

Miksi osallistun kisoihin?

En ole aiemmin pitänyt itseäni yhtään kilpailuhenkisenä ihmisenä, mutta kun löysin kuvakisojen maailman, niin houkutus on ollut suuri osallistua. Kilpailut ovat luonnollisesti arvostelukilpailuja, joissa ei ole absoluuttista määrettä, jota mitata – nopeutta, korkeutta tai etäisyyttä. Vanha klisee onkin, että kauneus on katsojan silmissä. Se mikä toisen silmissä näyttää kauniilta ja esteettisesti hyväksyttävältä, voi toisesta olla täysin päin vastoin. Täytyy vain niin sanotusti löytää se tuomaristo, joka tykkää juuri sinun kuvistasi. Ja jos sattuu saamaan menestystä, kyllä se itselleni on palaute tason noususta.

En tee kuvia kisoja varten. Koen olevani tällä hetkellä vielä niin oppimismoodissa, että tärkeintä itselleni on tehdä teknisesti ja tarinallisesti laadukasta kuvaa, niin että se tyydyttää asiakkaani 100%. Kun pääsen tavoitteeseen, ovat tehdyt kuvat myös silloin sitä tasoa, että niitä voi lähettää kisoihin.

Aion siis jatkossakin “harrastaa” kuvakisoja, katsotaan kuinka emännän käy!

Leave your comment