Lapsi- ja perhekuvaus, vastasyntyneen kuvaus

Kuvaan lapsi- ja perhekuvia sekä studiossa että miljöössä. Vastasyntyneen kuvaan mielelläni perheen kotona, sillä uuden pienen ihmeen ilmestyminen maailmaan mullistaa koko perheen elämän – silloin pienetkin asiat tuntuvat hyvältä, kun ne tapahtuvat helposti.

Kun jälkikasvusi tulee kuvattavaksi, pidä huoli, että he tietävät minne olette tulossa. Pohjusta tilanne hänelle. Jännitys, huoli ja kiire tarttuvat helposti lapseen, joten tee kaikki rauhassa. Voit näyttää hänelle esimerkkikuvia toisista lapsista, kun hekin ovat päässeet valokuvaan.

Ota mukaan myös välipalaa. Kuvauksissa etenemme lapsen ehdoilla, joten tarvittaessa pidämme taukoa.

Siisti jälkikasvu

Uskon jokaisen vanhemman haluavat lapsestaan siistin kuvan. Maitoviikset pois huulilta, kuivunut iho rasvattuna. Valitse myös vaatteet, joissa lapsi viihtyy. Voit antaa hänen itsensä päättää vaatetuksen, koska silloin hän tuntee olonsa kotoisaksi.

 

Mitä lapselle päälle kuvaukseen?

Pehmeät värit ja yksinkertaiset kuosit näyttävät kuvassa hyvältä. Sisaruskuvissa suosi yhtenäistä värimaailmaa.  Ei ole väärin stailata lapsikuvia!

Jos lapsi viihtyy prinsessamekossa tai Batman-puvussa, suo se hänelle, sillä kuvissa on kyse hänen persoonallisuudestaan! Jos jälkikasvu on vakavempaa sorttia, älä pakota häntä hymyilemään. Hymy tulee kyllä, jos on tullakseen. Ja lopulta – kyse on persoonallisuudesta.

Kuinka kuvaus etenee?

Juttelen aina lapsen kanssa ennen kuvausta, laskeudun hänen tasolleen, ja kerron mitä kuvauksessa tulee tapahtumaan. Annan lapsen tutustua kuvausvälineistöön ja ottaa kuvia vaikkapa omista vanhemmista. Tämä on yleensä takuuvarma jäänrikkoja!

Näytän lapselle myös kuvia kameran takanäytöstä kuvauksen edetessä, jos ne häntä kiinnostavat. Kuvaus tehdään aina leikin varjolla. Suosittelen ottamaan mukaan jonkin lapsen lempilelun, jolloin se saa hänet tuntemaan olonsa kotoisammaksi.

Vastasyntyneen kuvaus

Paras aika vastasyntyneen kuvaukselle on vauvan ollessa 1-2-viikkoinen. Voit ottaa minuun yhteyttä hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, niin teen alustavan varauksen kahden viikon päähän lasketusta ajasta.

Tarkka aika sovitaan kotiutumisenne jälkeen. Hoidan kuvauksen perheen kotona, sillä uusi tulokas on juuri ehtinyt tottua uuteen asuinpaikkaansa. Kuvaus ei katso kelloa, vaan se hoidetaan pienen ehdoilla. Arvio kestosta on kuitenkin 2 – 3 tuntia.